De lessen zijn privé, dus je lest alleen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Er zijn drie verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1(lichte motor), A2 (middelzware motor) en A (zware motor). Het type rijbewijs dat je kunt halen, hangt af van je leeftijd en het vermogen van de motor. Hier vind je meer informatie over de drie categorieën motorrijbewijzen..

Voertuigbeheersing (AVB)

De opleiding begint met het leren beheersen van de motor. In een aantal lessen krijg je diverse oefeningen waarin je de motor leert beheersen (bijzondere verrichtingen).

Er volgt dan een praktijkexamen AVB. Als je dit met goed gevolg hebt afgelegd, start het laatste deel van de opleiding: Verkeersdeelneming (AVD).

Verkeersdeelneming (AVD)

We gaan de openbare weg op, waarbij je leert om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer. Verkeersinzicht, eigen zichtbaarheid en veiligheid zijn belangrijke zaken.

Veilig en verantwoord motorrijden is een samenspel van voertuigbeheersing, kennis, inzicht en ervaring. Dat is wat je leert bij Rijschool KawaRob.

De motorlessen worden gegeven op een Kawasaki ER6F met ABS, waarvan 1 geschikt is voor degene die niet zo lang zijn. Alle motoren hebben handvatverwarming, dus ook als het wat frisser is, geen koude handen.


Top